sze
26

 :::kvád:::

 

Intézetünk jó szokásához híven idén is ősszel megrendezésre kerül minden régész és régészhallagató kedvenc archeogasztronomiai versenye, vagyis az Archeofeszt! A rendezvény időpontja egyenlőre még titkos, de annyi biztos, hogy valamikor október végére,egy pénteki napra fog esni (a középkorosok nyomásának engedve :-) ).A

A már hagyománynak számító megmérettetésen 2-10 fős csapatok mérhetik össze szakácstudományukat, az Intézetünkben is oktatott öt nagy régészeti korszak valamelyikét képviselve. Az étkeknek bizonyítottan létezniük

 kellett  a választott korszakban (őskor-klasszika/róma-népvándorláskor-középkor), ezt a csapatoknak egy legfeljebb A4-es  oldal terjedelmű leírásban meg kell indokolniuk! Ez lehet a felhasznált régészeti vagy történeti forrás, pollenadatok, stb.

Az elkészült étkeket idén is neves zsűri értékeli majd, a legjobb csapatnak járó ArcheoFakanál vándordíjon túl a csapattagot értékes nyereményekkel is gazdagodnak!

 A pontos versenykiírása és időpont hamarosan olvasható lesz a KuroszMagazin virtuális hasábjain valamint a Dühöngő faliújságján!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2009-es verseny képeit itt találod!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr312319952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása