sze
24

:::kurosz:::

 Felhívás

 

a
Környezet – Ember – Kultúra
Az alkalmazott természettudományok és a régészet párbeszéde
című konferencián való részvételre

kek_logoA Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat 2010. október 6-8. között rendezi meg a Környezet – Ember – Kultúra, „Az alkalmazott természettudományok és a régészet párbeszéde” című interdiszciplináris konferenciát.

A rendezvény célja, hogy fórumot teremtsen a természet- és környezettudomány, valamint a régészet párbeszédéhez. A konferencia kifejezett szándéka, hogy olyan előadásokon keresztül mutassa be a kapcsolódó tudományok együttes eredményeit, amelyekben a természet- és környezettudományos módszerekre régészeti interpretáció is épül. Ennek fényében a rendezvényre olyan előadásokat várunk, amelyek nem a természettudományok részletes metodikai aspektusait mutatják be, hanem ahol a régészeti elméletek és következtetések továbbgondolása a természettudományos módszerekre való építkezés eredményeképpen valósulhatott meg.

A konferencia az alábbi öt témakört öleli fel:

  • Őskörnyezettan
  • Archeometria
  • Archaeobotanika
  • Archaeozoológia
  • Antropológia

A konferencia helyszíne a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat Daróci utcai székházának konferenciaterme (1113, Budapest, XI. Daróci u. 3.).

A konferenciára való jelentkezéseket a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és az előadás összefoglalójának leadásával 2010. június 30-ig várjuk a kek2010@kosz.gov.hu email-címre.

A konferencián elhangzó előadások összefoglalóit a helyszínen a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk, illetve az előadások tanulmánykötetben való megjelentetését tervezzük.

A konferencia részvételi díja 6000 Ft/fő, diákoknak 2000 Ft/fő. A kapcsolódó és a részletes szakmai programot a szeptember 20-ai II. körlevél tartalmazza.

A konferencia szervezőbizottsága: dr. Kreiter Attila, Csippán Péter, László Orsolya, Pető Ákos, Tugya Beáta.

*

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr102318507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása