már
15

Ma mindenki gondoljon egy kicsit 1848 hőseire. Aki ráér nézzen ki az állami megemlékezések egyikére és ünnepeljen kedvére. Lesznek huszárok, történelmi játszóház, életnagyásgú huszárszobrok, Nemzeti dal, kürtöskalács stb.

Íme a napirend:

09:00, Kossuth tér, Zászlófelvonás. Az ünnepi megemlékezések elmaradhatatlan programpontjával kezdődik március 15. ünneplése is. A téren a legfőbb közjogi méltóságok koszorúzni is fognak. (nah ezt már valószínűleg lekésted)

10:30, Nemzeti Múzeum, Hivatalos ünnepi műsor. A nyolcvanas évek óta töretlen hagyomány, hogy a magyar állam zenés-táncos-versszavalós programmal örvendezteti meg az ünneplő polgárokat. (a próbákat valószínűleg sokan láttátok, de élesben az igazi)

Egész napos programok. A kormány ajándékaként a Lánchíd pesti hídfőjénél egész nap történelmi játszóház lesz, a város több pontján pedig lovashuszárszobrokat állítottak fel, ezek akár öt percre is leköthetnek egy érdeklődő kisgyereket. (ezeket meg felesleges keresni a városban, mivel egy hétig az összes látható volt a MNM kertjében)

(forrás: index.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr91839746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása