nov
15

:::Commandante:::

A Bölcsészbajnokság legutóbbi játéknapján (2009 november 7.) a Kofola nagy feladat előtt állt. Egy nap alatt két mérkőzést kellett játszania a B-liga első két helyén álló csapatokkal. A szezon első két meccsét szintén ezekkel az együttesekkel vívta a sárga mezes „régészcsapat” (Lafayette 1-4; Kopa Kőbánya 4-6). Az eredmények alapján a Kofola nem sok jóra számíthatott. A csapat helyzetét tovább nehezítette, hogy ezúttal egyik „hivatásos” kapusára sem számíthatott, így a kapuban Marossy Zsoltnak kellett helytállnia. 

 

 

 

Az első mérkőzést a második helyen álló Lafayette ellen vívta csapatunk. Az előzetes elvárásokkal ellentétben az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott. Mindkét csapatnak akadtak kiseb-nagyobb helyzetei, de gól nem született. A második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, azonban a Kofola védelme pár percre kihagyott és ennek következtében az ellenfél gyorsan kétgólos előnyre tett szert (0-2). A sárga mezesek nem adták fel és egy kapu előtti kavarodás után megszerezték a szépítő találatot (1-2). Ekkor a Kofola támadásba ment át. A fiúk megpróbáltak egyenlíteni. Ahogy sajnos lenni szokott, az ellenfél szerzett gólt. A felső léc alá tartó erős lövést Marossy nem háríthatta (1-3). Úgy tűnt, hogy a Kofolában van még erő, de a kapus lábáról a hálóba pattanó labda eldöntötte a meccset (1-4). A végső szó mégis a sárgáké lett. Az utolsó percben Furák előtt két nagy lehetőség is adódott. Az elsőt ugyan még elrontotta, de a második helyzetből megszerezte csapata második gólját is. A végeredmény: Lafayette-Kofola 4-2 (0-0).

Negyven perc szünetet követően a Kofola ismét pályára lépett. Az ellenfél ezúttal a Kopa Kőbánya volt, amely veretlenül állt a tabella élén. Mivel csapatunk csak egy csereemberrel rendelkezett, kérdéses volt, hogy mennyire bírják a fiúk erővel a második meccset. Az első találkozóhoz hasonlóan a Kofola ismét jól kezdett. Több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, de egyikből sem született gól. A gólszerzéshez Bodnár Gábor állt a legközelebb, de a tetszetős támadás végén a kapufát találta telibe. Az ellenfél azonban feléledt és támadásaik egyikét sikerült góllal befejezniük (0-1). A Kofola helyzetét tovább rontotta Furák szerencsétlen sérülése, aminek következtében a csapat csere nélkül maradt. Ebben a félidőben több találat már nem esett. A második húsz percben a sárgák hihetetlen elszántságról tettek tanúbizonyságot. György bedobása után Bodnár Gábor fejelt a kapuba és ezzel ledolgozta csapata hátrányát (1-1). Az ellenfél azonban hamar magához ragadta a kezdeményezést és újra vezetést szerzett (1-2). Az egyre inkább fáradni látszó Kofola viszont ismét megemberelte magát és egyenlített. A koreográfia ugyanaz volt, mint az első gólnál. György bedobását Bodnár G. váltotta gólra (2-2). A sárgák ekkor közel kerültek a csodához. Az első meccshez képest feljavuló kapusteljesítménynek és az elszánt védekezésnek köszönhetően sokáig tartották az eredményt. A csapat ekkor már teljesen feladta a támadások lehetőségét. Csere hiányában erre már cseppnyi energiájuk sem maradt. Az ellenfél ezt kihasználva kapuja elé szegezte a sárga mezes együttest, de nem találtak rést a védelmen. Egészen az utolsó percig, amikor „Ronaldo” két védőn is áthámozta magát és betört a büntető területre. A kapuból kirontó Marossy csak szabálytalanul tudta megállítani, így a bíró jogosan ítélt hétméterest a Kopa Kőbánya javára. A büntetőt berúgták és az álom véget ért. Nem sikerült a pontszerzés a listavezető ellen. A végeredmény: Kofola-Kopa Kőbánya 2-3 (0-1).

A két vereség ellenére a Kofolának nincs oka szégyenkezésre, hiszen a B-liga két legerősebb csapata ellen is szoros mérkőzést vívott és még így is a felsőházba jutást érő negyedik helyen áll. A következő ellenfél a közvetlen rivális Ladányi FC lesz (november 14. 11.45). A sorsdöntő mérkőzés „odavágóján” a Kofola fölényes győzelmet aratott (8-1). Ezek alapján joggal bízhatunk a sikeres folytatásban. Hajrá Kofola!

 



 

A B-liga 2. Csoportjának állása:

 

 

Csapatok

 

M

 

GY

 

D

 

V

 

G.K.

 

P

1.

 

Kopa Kőbánya

 

8

 

8

 

0

 

0

 

45

-

15

 

24

2.

 

Lafayette

 

7

 

5

 

0

 

2

 

36

-

22

 

15

3.

 

Polszki

 

7

 

5

 

0

 

2

 

32

-

21

 

15

4.

 

Kofola

 

8

 

2

 

1

 

5

 

28

-

27

 

7

5.

 

Ladányi Gábor FC

 

6

 

2

 

1

 

3

 

27

-

37

 

7

6.

 

Kuk(ÁSZ)ok

 

7

 

1

 

2

 

4

 

18

-

45

 

5

7.

 

Kőbi Team

 

7

 

0

 

0

 

7

 

17

-

36

 

0

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr461526088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása