sze
21

:::kurosz:::

A városi kerékpározás igazai extrém sport. Szmog, agresszív autósok, a bringaúton az emberre rányitott ajtók, kevés (biztonságos) kerékpár út. Ha némileg biztonságosabban, több ezer kétkerekűvel szeretnél tekerni eggyet a szép fővárosunkban, a Critical Masson megteheted!

Mint ahogyan az bizonyára minden lelkes olvasónknak feltűnt, holnap ismét lesz Critical Mass. Aki nem tudná mi is az annak pár szóban kifejtve ez egy világméretű bringás tömegrendezvény, amit a világ több nagyobb városában egy napon rendeznek meg. A megmozdulás célja, hogy bringázásra buzdítsa az autózó tömegeket és harcoljon a szmog és dugók ellen, az élhetőbb környezetért, bringautakért és a világbékéért. Az egészben egyedül az az érdekes, hogy az autók által keltett dugók ellen is tiltakozva bringás dugót alakítanak ki az egész városban, a motoros járműveket használók, polgármesterek, közlekedési rendőrök valamint környékbeli lakosok legnagyobb örömére. Persze egy napra ez is belefér (igazából két nap, mivel április 22-én is van egy CM) , sőt jobb lenne bringás dugóban vergődni, mint a füstben állni. Az idei útvonal igaz kisebb lesz mint az eddig megszokottak, ugyanis idén elmarad az össszes sávot lezárós, nagy város körbetekerés. Helyette "csupán" a Nagykörúton teker körbe mindenki egy általa választott szakaszt, szigorúan a külső sávban.

Bringaemelés és közös ünneplés 20:00-kor  a Gödörnél.

További infó: criticalmass.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr501396246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása