okt
21
:::Babetta Józsefné:::
"A gyroshoz való húsjellegű alapanyagok kezelését kizárólag külső megjelenésében török/kurd/netán görög, közvetlen fiatalember végezheti hiányos magyar nyelvtudással..."
 
A hely: Rendkívül előnyös fekvésű étterem a Kálvin tér térségében, a tanszéktől csupán néhány percre. Két szinten, autentikus környezetben és egy csendes kis kerthelyiségben fogyaszthatjátok ételeiket. A felső galériaszint egyedi szubtrópusi klímája különösen emlékezetes élmény, a falakon anatóliai életképekkel és a török music television folyamatos közvetítésével együtt hamisítatlan közel-keleti hangulatot teremt, amelyet most már némi bukolikus bájjal fűszerez a kis kerti műmárvány csobogó, melynek méltó párja a hangulatkeltésben a földszinti bejáratot kísérő fröccsöntött műanyag, virágzó mandulafa. 


A kínálat: Többségében változatlan, alapját a hagyományos török (görög?) ételek képezik - gyros, falafel, török pizza, töltött szőlőlevél, sült tejberizs - talán a vevőkör szélesítésére, némi multikulturális színezettel. Ti. túrós palacsinta és máglyarakás mindig van. 

A kiszolgálás: Az egymáshoz sminkelt lányok, sportos, narancssárga egyenpólójukban kedves közönyösséggel szolgálnak ki, amennyiben olyan rutinfeladatokról van szó, mint a gyrosszendvics. Amennyiben viszont összetettebb feladatok elvégzésére sarkaljuk őket, mint pl. egy szokatlanabb ételkombináció netán fél adag, alkalomadtán kisebb fennakadásra számíthatunk. A pult mögötti elhelyezkedésben megfigyelhető némi hierarchia. A gyroshoz való húsjellegű alapanyagok kezelését kizárólag külső megjelenésében török/kurd/netán görög, közvetlen fiatalember végezheti hiányos magyar nyelvtudással, a készételek porciózásában vállalnak részt a fiatal, kellemes külsejű hölgyek, a kasszánál a közel-keleti bevándorlók ifjabb generációjának tagjai váltják egymást, talán a hússzelő bárd birtoklásához vezető, nehézségektől terhes út egyik első állomásaként. 

Ár/érték: Nagy adagok, átlagos árakon. Gyrosszendvics 500 Ft. Ebédcsekket elfogadnak, sőt a különbözetet visszaadják. 

Mindenkinek bátran ajánlható! - www.starkebab.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr86203086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.A. vidéki kisnyugdíjas 2007.10.23. 08:20:01

Tisztelt Magazin, Tisztelt Cikkíró!

A "Star Kebab török étterem, avagy Kálvin téri török, vagy a török a Kálvin felé" c. íráshoz szeretnék hozzászólni, illetve néhány megjegyzést hozzáfűzni.

Először is szeretném elismerésemet tolmácsolni a cikkírónak, aki jó megfigyelőképességről, valamint éleslátásról tett tanúbizonyságot, amikor a megfelelő részletek és vonások kiememelésével jellemezte az adot étkezdét.

Ugyanakkor szeretném megemlíteni, hogy a török kultúra a görög műveltség közelében eltöltött évszázadok során próbálta ellesni és átvenni a görög vendéglátásra és mentalitásra egyaránt jellemző, a harmóniára, a vendégek teljeskörű kiszolgálására és az esztétikumra való törekvés képességét. Sajnálatos módon az említett évszázados kapcsolatok ellenére sem sikerült ezt teljes sikerrel adaptálniuk kultúrájukba, így ezeknek az alapvető kritériumoknak a maguk ügyetlen, kezdetleges, de mindenesetre dícsérendő módján próbálnak megfelelni (értem ezalatt az említett szökőkutat, fali képeket és a kiszolgáló hölgyeket,stb).

Végül szeretnék tiltakozni egy a cikkben olvasott kijelentés miatt, melyben a gyros nevű ételt hagyományosnak mondott "török (görög?)" ételek között említi a cikkíró. Mindazon olvasók, régészhallgatók számára, akik fontosnak tartják a történeti hűséget, a tények elnemferdítését, szeretnék idézni egy alapfogalmat: "A gyros görög!"

Tisztelettel,

K.A. vidéki kisnyugdíjas

Babetta Józsefné 2007.10.23. 23:22:35

Köszönöm a kimerítő hozzászólást. Bevallom erősen számítottam erre a kiegészítésre K.A. vidéki kisnyugdíjjastól.Ezért kicsit félve is fogtam hozzá a cikk megírásához...

Nelli 2007.12.02. 22:08:16

Imádom!!!!
süti beállítások módosítása