már
1

:::Castor.sugar:::

"Ha felütjük az ötödikesek történelemkönyvét, ezt írják a paleolit korról: "az ősemberek halászó-vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak, azaz a fellelhető bogyós és gumós növények mellett ha elejtettek egy vadat, volt mit enni, ha nem, hát éheztek." Azaz hol olyan egészséges élelmekkel táplálkoztak, amelyek semmilyen ipari átdolgozáson sem mentek keresztül, hol böjtöltek." Idézet olvashattak a belinkelt cikkből. "Egészségesen táplálkoztak, vagy éheztek". Ezen alapvető információk tükrében leszűrhető a következtetés miszerint a siekers diéta és egészséges táplálkozás titka valójában nem az egészséges gumós növényekben és mammut húsban rejlik, hanem az időnkénti éhezésben! Ez azért is biztoslehet, mivel a mai, jóléti társadalmakban élő emberek étkezéséből kizárólag az éhezés hiányzik! 

 

Fontos továbbá, hogy csak és kizárólag a paleolitikumban léteztek egészséges ételek mindenféle káros ipari módisítások nélkül! Mindneki tudja, hogy az olcsó génkezelt gabonák már a rézkorban megkezdték kiszorítani a piacról a természetes bio gabonát. Már csak hab volt a tortán a bronzkor végi mesterséges tartósítószerek (E238, E 874, stb.) bizonyítható megjelenése. A későbbi korokat jobb ha nem is említjük, elég ha csak a római birodalommal elterjedő gyorsétterem láncokra, vagy az avarok által elterjeszettett "kumisz-kólára" gondolunk. Egy a lényeg, ha nem paleolit módon táplálkozol akkor természetellenes dolgot követsz el, amiért betegségekkel teli élet lesz jussod. Minden esetre az áltudományos baromságok szép és megmosolygató példája az említett cikk (És végül az egyik kedvencem: "étolaj helyett kókuszzsír" , hát igen, 10000% hogy minden paleolit ember számára mindennapos a kókuszzsír, egész Európa tömve volt hatalmas kókuszpálma ligetekkel egészen Osloig...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr231796452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása