Két napja esik a Gyapa-Bölcske-Hard háromszögben, így régészet helyett csak gasztronómiai szenvedélyünknek tudunk hódolni. Mai választásunk a Dr. Oetker "Princess Lillifee" fantázianevű epres-vaníliás pudingjára esett, amihez a kedves gyártók ehető dekorvirágokat és nem ehető matricákat is mellékeltek.
Hozzávalók:
Vaníliás puding:
cukor, módosított keményítő, aroma, karboxi-metil-cellulóz, béta-karotin
Epres puding:
cukor, módosított keményítő, eperpor, maltodextrin, citromsav, céklapor, aroma, béta-karotin, karboxi-metil-cellulóz
Dekorvirág:
cukor, rizsliszt, víz, keményített növényi olaj, tragantmézga, aroma, kármin
A hozzávalók előkészítése után az epres krémpudingporhoz adjunk 2 dl hideg tejet. Ha nem tudjuk, mennyi 2 dl tej, vegyünk elő egy felespoharat, és mérjünk ki belőle 4 pohárral. Ha nem tudjuk, mekkora a poharunk, töltsük tele vízzel, húzzuk le, és ha pont lemegy, valamint ismerős, jóleső érzés fog el, akkor felespohár. (Kivéve persze, ha alkoholisták vagyunk, mert akkor lehet, hogy kétdecis pohárral is ez a helyzet, és híg lesz a puding...) A port és a tejet habverővel keverjük csomómentesre, majd öntsük kis, átlátszó üvegtálkákba. Ismételjük meg a folyamatot a vaníliás pudinggal is, de mielőtt ráöntenénk az eperre, megvariálhatjuk egy kicsit. A vaníliapuding feléhez hideg, tegnapi kávét keverve ugyanis kiváló alapanyagot kapunk. A tiszta vaníliapudingot öntsük tehát az eperpudingra, rá a kávés vaníliát, majd szórjuk a tetejére a kis rózsaszín dekorvirágokat. Ne felejtsük el a pohárra ragasztani az ajándékba kapott öntapadós matricákat! Jó étvágyat gyerekek!
Kattints a képre a galériához!
Utolsó kommentek