már
13
Szerkesztőségünk, néhány jobb sorsra érdemes sporttárs kíséretében a nagy sikerre való tekintettel idén is útnak indult meghódítani a kies Magas-Tátra égbeszökő csúcsait, kiterjedt és jól karban tartott pályarendszereit (egy csúszás kezdőknek max. 3 perc, haladóknak 1.5, sorban állás a tányéros felvonónál kezdőknek 25 perc, haladóknak 27, mert előzékenyen maguk elé engedik a kezdőt, aki kiesik…) megmártózva a szomszédok híres vendégszeretetében. Nehezen indult, rossz is lett.

Induláskor Főszerkesztő Úr az előző esti italozást heverte ki körünkben, amely abban manifesztálódott, hogy vagy visszaküldött minket anyánkba vagy szexuális ajánlatokat tett a vele egy autóban ülőknek, jobb esetben aludt. Kiérdemesült kollegája, akinek a Kurosz eddigi legnagyobb nézettségét köszönhette, pedig még a Kökin kóválygott a megbeszélt találkozó időpontjában, büszkén hangoztatva, hogy ő bizony még be sem pakolt. A sítúrán való részvételük csak a jelenlevők jóindulatán múlott. A társaság lelkesedése a síelés iránt arányosan nőtt a Budapestől mért távolsággal, az átaludt órák számával és a fogyasztott szesz mennyiségével, a krupinai Tesco megtalálása után pedig már-már a kibírhatatlanságig fokozódott.

Tavaly óta megnövekedett igényeinket kénytelenek voltunk újfent a méltán ismeretlen csorbatavi pályán kielégíteni, amely minőségében minden várakozásunkat alulmúlta. Jég némi buckával. Útitársunk ki is használta az egyetlen és utolsó alkalmat a síelésre, oly sikeresen, hogy a következő két napban ágyéktól bokáig gipszben nézte a Bahn Tv-t vagy olvasta a Várak magazint. Aznap este többen is a popradi kórházban hasonlíthatták össze a magyar és szlovák egészségügyi rendszer működőképességét. A következő nap szakadó esővel köszöntött ránk. A lelkes kis csapat kedvét ez sem szegte, mondván a hegyen úgyis havazik. És valóban. Síelés csukott szemmel, nagyon rossz, beázik a kabi, nem jár a felvonó, 20 perc sorban állás, rövidpálya, de ’síelni jöttünk b.. meg a k.. élet!…’, majd inkább káposztás hot-dog, „csáj”, forralt bor és kukuricu a melegedőben.



Síelés helyett maradt a Monopoli, a zene és a gasztronómia. Este bizonyossá vált hogy Szlovákiát sem kerülte el az európai cumani, a gyengébb lelkületűek halálfélelemben várták, megérik-e a reggelt, mások, akik valószínűleg a tornádó „szemébe” kerültek dohányvásárlás közben állították, odakint csak egy enyhe kis szellő fújdogál. Harmadnap a csapatnak az a része, amelyiket nem temetett még maga alá a depresszió, még egyszer utoljára kísérletet tett a síelésre, szakadó eső, orkán erejű szél ide vagy oda. Minden remény elveszett amikor kiderült: egy felvonó sem jár. Lesújtva indultunk hát haza, a család legalább örült a bérletre el nem költött koronából vásárolt Deli csokinak. Voltak azért derűs pillanatok, Surda pl. megtanult fékezés nélkül hegynek felfelé síelni…

Highslide JS
Egészségügyi szünet.
Highslide JS
Csikós tokány. Csíkos tokány?
Highslide JS
A Magas-Tátra legkeményebb síelője.
Highslide JS
A Magas-Tátra legkevésbé kemény síelője.
Highslide JS
Síbuszon...
Highslide JS
Síbuszon 2.
Highslide JS
A kiváló sípálya.
Highslide JS
Helyi divatirányzatok 1.
Highslide JS
Helyi divatirányzatok 2.
Highslide JS
Délután mosolyogva a pályán...
Highslide JS
...este már gipszben.
Highslide JS
Esés...
Highslide JS
Esés...
Highslide JS
Esés...
Highslide JS
Felkelés.
Highslide JS
Felkelés.
Highslide JS
És sikerült!
Highslide JS
Sajtreszelés krumplinyomóval és intelligens arckifejezéssel...:)
Highslide JS
Tésztaszűrés Hello Kitty stílusú játékszűrővel.
Highslide JS
Monopoly.
Highslide JS
Babgulyás két lábasban.
Highslide JS
21. századi ablaktámasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr51374024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hó-stor 2008.03.14. 08:54:20

Jó lenne komolyabbra venni az edzést, már csak két év a Vancouveri téli olimpiáig gyerekek...
süti beállítások módosítása