Házibulit tartasz, de nincs pénzed? Sőt, ami még nagyobb baj: nincs otthon egy falat söröd sem? Na, akkor ne keseredj el, hisz VÉGRE itt a megoldás! Nem, nem a Tomi kristály, viszont tényleg jobb, mint a hagyományos mosóporok: főzz SÖRt magadnak!
Elmúlt cikkemhez képest, ami valljuk be nem nagyon sorolható be a szórakoztatás egyik válfajába sem, úgy döntöttem, hogy most a tömeghez szólok. Ne értsen félre senki, nem kommercializálódtam el, hanem reményeim szerint pusztán a téma kuriozitása, ill. kisebb mértékű ismertsége miatt talán valamivel több olvasó figyelmét is felkelti. Ihletettségem hátterében most az egyszer is elsősorban a sörkultúra mélységének és sokszínűségének terjesztése áll, és csak második helyet foglalja el a szemináriumi dolgozatok írásánál jelentkező undor. De térjünk is rá a tárgyra: MOSÓGÉP! Kinek mi jut eszébe róla? Ugye eddig az átlag férfiember elég nagy közönnyel és értetlenséggel szemlélte a fura szerkezetet. Tudta, hogy hasznos dolog, de csak nézegette, kerülgette, esetleg néha-néha jól megtömte, de különösebben nem nagyon csigázta fel érdeklődését. Ezt valahogy mindig a nők játékszerének tekintettük, amihez nem értünk, amihez nem tudunk, de nem is akarunk hozzászólni/nyúlni. Most azonban kedves férfitársaim gyökeresen át kell értékelnünk ezt az ördögi masinának a világban betöltött szerepét! Ez a csodaszerkezet jelentheti ugyanis az örök nyugalmat és kiegyensúlyozottságot, a menedéket az élet rohanó és érthetetlen forgatagában.
Ez teljesen megbuggyant! Miért beszél ennyit a mosógépekről a szent sör szó aegise alatt? – értetlenkedik az egyre idegesebbé váló olvasó. Nos, az otthoni serfőzés kulcsa nem más, mint az ominózus mosógép! Sokan nem tudják, ám úgy gondolom, hogy most már a magyar politikai, társadalmi és gazdasági helyzet is megérett arra, hogy megtudjon egy nagy igazságot: mosógéppel lehet sört főzni!
Tömés
Az otthonfőzés alapanyagai:
- nagyfokú szomjúság
- vállalkozókedv
- kitartás
A legfontosabb lépés a mosógép alapos megtisztítása, hogy nehogy azok az undok mosópormaradványok ihatatlanná tegyék a drágalátos nedűt. Ha már itt tartunk, nem ártana átszerelhetni a szerkezetet is, hogy alkalmas legyen a sörfőzésre (pl. a hőszabályzó kiiktatása). Az állandó ide-oda szerelgetés elkerülése végett talán ajánlatos külön erre a célra felszentelt mosógépet beszerezni. Természetesen az a lehetőség sem kizárt, hogy az ember az egy szem masináját áldozza fel eme nemes célra, hisz nem egy olyan embert ismerek, aki szívesen lemondana a serital élvezetének érdekében a tiszta ruhákról. Ha az ember mégis újra rendeltetésének megfelelően szeretné használni a gépet, akkor megeshet, hogy „kellemes” mellékhatásként az ember ruhái még egy ideig ellenállhatatlanul sexy sörszaggal lesznek átitatva. Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés, hogy kit is fog inkább vonzani ez az egyedi illatanyag: a férfiakat avagy a nőket???
De kanyarodjunk csak vissza az élet fontosabb dolgaihoz! Ha már mindenki hosszas káromkodás és kísérletezgetés után (csak vicc volt), anyuci nagy örömére átalakította az egy szem családi mosógépet, akkor nem maradt más hátra, mint az alapanyagok előkészítése. Itt is két utat járhatunk be: a hosszadalmasabb, bonyolultabb, ámde sokkal több kreativitást igénylőt, vagy az egyszerűbbet, amely azonban közel sem „kecsegtet” annyi buktatóval. A kérdés ugyanis az, hogy az ember saját maga szeretné sörárpából elkészíteni a malátát, és az egész lakást bemocskolni, avagy azt készen boltban megvételezni extraktum formájában? Ugyanígy megkaphatjuk a komlót is, ha nem mi magunk szeretnénk a női ivarúakat kiválogatni, ill. a megtermékenyüléstől megóvni őket. Persze, aki komolyan gondolja a főzést, az egyértelműen a saját maga által elkészített alapanyagokból dolgozik. A bolti megoldást a loosereknek találták ki.
Amennyiben minden alapanyag a rendelkezésünkre áll, nincs más hátra, mint megfőzni a nedűt! Persze itt sem mindegy, hogy mit mennyi ideig hevítünk, sőt az sem, hogy hány fokra, de ezzel most nem terhelném a megfáradt olvasót. Ha már elég profik vagyunk benne, akkor kedvünk szerint kísérletezgethetünk különböző ízesítésekkel, mint pl. a méz vagy akár a különböző fűszerek.
ilyen szépen fog kinézni
A saját sör legelvitathatatlanabb előnye a mennyiség. Itt ugyanis mindegy, hogy az ember 2 vagy 25 litert főz, mert ugyanannyi vesződéssel jár. Sőt, mi több olcsó is! A prodecúra ezen felül még magával vonzza a baráti körünkben óhatatlanul bekövetkező presztízsnövekedést, ámulatot és természetesen irigységet is!
Végezetül, csak hogy érezzük, hogy a XXI. században vagyunk: fanatikus német kollégáink kitalálták, hogy hogyan kell az egész folyamatot automatizálni, és laptopról irányítható high-tech sörfőző-mosógépet alkottak meg! Hiába, ők németek…
Utolsó kommentek