jan
11

Szeretjük a BKV-t

Címkék: bkv sztrájk 14:11

:::kurosz:::

Hőn szeretett és magas minőségű fővárosi tömegközlekedési vállalatunk dolgozói úgy döntöttek, hogy holnap nem lesz kedvük dolgozni. Ugyan még meggondolhatják magukat, de ennek kevés a valószínűsége. Ez számunkra annyit jelent, hogy igen hosszadalmas és nehéz lesz a bejutás az egyetemre, tehát javasoljuk a kerékpár használatát. (Bringázz minden nap mert az jó meg véded vele fákat, gyalogosokat stb, criticalmass.hu) Eddig úgy néz ki, hogy sem a buszok, sem a metrok nem fognak járni, de a biztonság kedvéért mindenki nézze/hallgassa/olvassa az esti hírket.

A BKV sztrájk nem mentesít senkit a vizsgákon való pontos megjelenés alól, ezért induljatok el időben!

A sztrájkról kicsit bővebben a tovább után.

 

"A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, közölte Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélés után.

A szakszervezetek megerősítették azt a vasárnapi ajánlatukat, hogy a kollektív szerződésben szeretnék rögzíteni a 3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a BKV - ajánlata szerint - a bér jellegű kiadások között adott volna meg a dolgozóknak.

Mivel nem sikerült megállapodni a cég vezetésével, az érdekképviseletek jelentős része bejelentette, hogy január 12-től határozatlan idejű sztrájkot hirdettek." (forrás: Index.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr221663570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása