okt
17

Az Egri vár napja

Címkék: eger 10:00

:::kurosz:::

Emlékezzünk Eger várának hős védőire valamint leszármazottaikra, akik a mmodern időkben nap mint nap megküzdenek a turisták ostromával és tovább szépítik a várat. Emellett öregbítik hazánk  jóhírét a nagyvilág elött és  nem mellékesen szakdolgozati anyaggal látják el a jövő középkoros régészeit.

 

Egyben folytatódik a "keresd a régészt" játék is! A válaszokat ismét a kommentek közt várjuk.

Ha már hagyományőrzés...
Ime egy link a régészeti berkekben kevéssé ismert, és sokszor mumusnak számító "haditorna és katonai hagyományőrzés" világából. Érdemes körbenézni egy kicsit, minden kollégénak csak ajánlani tudom. Mivel a haggyományörzés is fejlődik, az egyre igényesebb és korhűségre törekvőbb csapatok  sokszor a régészet számára is hasznos tapasztalatokkal szolgálhatnak. Ráadásul a nagyközönség felé ezek a csapatok a "történelem arcai".

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr211452935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babettáné 2009.10.23. 13:12:07

Egyet látok, kardozik. Csak egy van? (Vannak hiányosságaim az ifjú régészhallgatók nevének ismeretében...)

kuroszmagazin 2009.10.25. 10:24:04

Helyes válasz! Valóban egy hallagató van a felvételen.
süti beállítások módosítása