jan
5

:::Babettáné:::
Richard Nixon 1974-ben Párizsba érkezett Georges Pompidou temetésére, valószínűleg nem volt magánál, amikor a repülőről leszállva kijelentette:
- Nagyszerű nap ez Franciaországnak!

1. A Premier magazin 2001-ben egy interjúban megkérdezte Drew Barrymore-tól, hogy szeretne-e gyereket: - Mindenképpen! - felelte. – Legalább kettőt szeretnék, mert nem volt sem bátyám sem nővérem, akikkel együtt nőhettem volna fel. - Drew valószínűleg kicsit sokat szívott gyerekkorában, mert némi hallgatás után eszébe jutott: - Úgy értem, van bátyám csak épp nem töltöttünk együtt sok időt. –Majd újra elgondolkodott: És nővérem is van!

2. 1991-ben Georgia állam Vadgazdálkodási Hivatalában már órák óta tárgyalták az egyik napirendi pont, az aligátorlovaglás (rides) különböző korlátozásait. Mignem az egyik hivatalnok alighanem felébredhetett, mikor rávezette a többieket, hogy jóideje teljes hülyeségről vitáznak, ugyanis az asszisztens elírta a napirendi pontot, ami eredetileg az aligátorbőr (hides) eladásának korlátozása lett volna.

3. A Van aki forrón szereti című film egyik jelenetében Marilyn Monroe-nak csupán annyi lett volna a feladta, hogy belépjen egy szobába, kihúzzon néhány asztalfiókot és kérjen egy italt. A legendás szexbombának viszont ez akkora feladatot jelentett, hogy 52 alkalommal sikerült elrontania a szöveget. (Mondjuk volt már neki 82 is.) Segítségül a stáb azt találta ki, hogy a szöveget kis cetlikre írják és elhelyezik minden egyes fiókba, amit Monroe-nak ki kell húznia. Erre a művésznő egy másik bútorhoz lépett.

4. William Lisle Bowles angol lelkész és író egyszer egy Bibliát ajándékozott egyik hívének, aki megkérte írjon bele neki egy ajánlást. William ezt írta bele: A szerzőtől!

5. Egy tennesse-i drogüzér megpróbált lopott autójára ideiglenes rendszámot szerezni, amíg a véglegeset meg nem kapja. A kartonpapír rendszámtábla, amihez hozzájutott, érvényessége azonban hamarosan lejárt így ezt elkerülendő az élelmes maffiózó tollal átírta a számot 95. 02. 37-ére. Természetesen hamarosan elkapták.

6. A lengyel származású zongorista Josef Casimir Hoffmann (1876-1957) egyik koncertjén zavart arckifejezéssel ült le a zongorához. Kisvártatva kénytelen volt elkérni az első sorban ülő hölgy műsorfüzetét, hogy megnézhesse, mi is az első darab, amit játszania kell.

7. Aton James egyetemi professzor (hogy hol az mindegy) aki a klasszikus irodalom nagy tudora volt egyszer épp biciklizett hazafelé, mikor egy arrajáró megdicsérte szép, új biciklijét. Erre ő lenézett és ijedten konstatálta, hogy tévedésből a postamester biciklijét hozta el. Visszahajtott hát a postára, bement, elnézést kért, majd kijőve újra felült a postás biciklijére és elhajtott.

8. Georges Metaxás Görögország diktátora az 1930-as években meglátogatta légiflottáját. Egy tiszt próbarepülésre invitálta őt egy hidroplánnal. A repülés után Metaxás megpróbálta a kifutópályára letenni a gépet, mire a tiszt diplomatikusan figyelmeztette, hogy talán inkább a vízre szálljanak le. Bár arról nem szól a történet, hogy a diktátor részeg volt, de minden bizonnyal az lehetett, mert mikor sikerült leszállniuk, felállt, megköszönte a repülést és kilépet a tengerbe.

9. Amikor Abraham Lincoln 1832-ben kapitányként szolgált, egy nap át kellett volna vezetnie alakulatát egy mezőn majd egy kapun. De a sereg előtt állva hirtelen nem jutott eszébe egy megfelelő parancs. Így vágta ki magát: - A csapatot két percre feloszlatom, a kapu túlsó oldalán újraalakulunk!

10. Az abbeszín császár II. Menelek 1980-ban, országát modernizálandó, rendelt három villamosszéket, hogy a kivégzéseket könnyen és gyorsan elvégeztethesse. Csak éppen azt felejtette el, hogy országába nincs bevezetve az áram. Az egyik azért bevált, mint trónszék.

11. 1974-ben Károly herceg Ausztráliában járva részt vett egy istentiszteleten egy aprócska plébániatemplomban. A szertartás után a pap odament hozzá és elnézést kért, amiért ilyen kevés hívő jelent meg aznap. Tudja – mondta - ez a hétvége nemzeti ünnep, így sokan elutaztak az ünnepre. Károly gúnyosan jegyezte meg, hogy már megint és megkérdezte, hogy aznap épp mielőtt tisztelegnek. Nos - mondta a pap - ideát mi úgy nevezzük, a királynő születésnapja.

12. Texasban a mozgáskorlátozottak napján, Gib Lewis a képviselőház szónoka (1983-1992 között) így hívta előre a tolószékes embereket: - Most, kérem, álljanak elénk büszkén!

13. Az 1980-as évek vége felé Grantham városában (New Hempshire) két hasonló nevű utca volt, Stoney Brook utca és Stoney Brook út, ami gyakorta keverte össze a városban ismeretleneket. Ekkor a város tanácsa, hogy orvosolja a problémát átkeresztelte az utcákat Old Springs útra és Old Sprigs utcára. Megoldódott…

14. Richard Branson vállalkozó gyakorta és lelkesen vett részt különböző expedíciókon, ám egy hőlégballonos kaland alkalmával egy létfontosságú holmit elfelejtett magával vinni. Utána egy interjúban a következő tanácsot adta követőinek: - Ha a világot akarják körüljárni egy hőlégballonban, sose felejtsék a wc-papirt. Egy alkalommal meg kellett várnunk, hogy valaki faxot küldjön.

15. Ronald Reagan gyakran nem volt magánál. Pl. amikor nem tudta hol van és Brazíliában bolíviaiakként üdvözölte az embereket vagy amikor Diana hercegnőt egy alkalommal David hercegnőnek szólította.

16. Ehhez képest Woody Allen smafu. 1981-ben Vancouverben 2 alak kirabolt egy benzinkutat, a benzinkutast bezárták a wc-be ők pedig elhajtottak. Kisvártatva mikor a kutas már kiszabadult visszatértek, hogy útbaigazítást kérjenek, mert eltévedtek. A gyengeelméjűek azonban harmadszorra is visszamentek a benzinkúthoz, mert a közelben lerobbantak és vontatásra volt szükségük. Nem ismerték fel a kutat másodszorra sem.

17. Egy évvel később egy fiatalember megpróbált kirabolni egy motelt Luisianaban. Vitt magával egy szemeteszsákot álcának, csak épp elfelejtett rá lyukat vágni, amin kiláthat. Így aztán a motel halljában koválygott zsákkal a fején, amíg a rendőrség el nem kapta.

18. Az 1950-es éveken egy amerikai ENSZ diplomata, egy közel-keleti válságról szóló vita után azt javasolta a zsidó és muzulmán feleknek: „üljenek le, és rendezzék vitáikat keresztény emberhez méltó módon.”

19. És végül, hogy az állatok se maradjanak ki a sorból. Bruno bár alpesi mentőkutya volt gyakran elfelejtette hol van és merre tart. Egy alkalommal mentőexpedíciót kellett utána küldeni, ami többe került és több ideig tartott, mint annak a túristacsoportnak a megtalálása, akikért indult.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr90859197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nerys 2009.01.05. 14:57:29

Nah, máris jobban érzem magam... de azért azt nem értem, miért kért a blog.hu új nicket a blogoláshoz, mikor már van nekem a jól megszokott szsz... franc. Hepinyújír 2009

kuroszmagazin 2009.01.06. 11:32:36

azér mer a blog.hu egy nagy szar...

Nerys 2009.01.06. 20:26:41

@kurosz: no jól van, akkor beírhatjuk őket Bruno alpesi mentőkutya után 20-as tételnek a lúzerek között.

tony84 2009.01.06. 22:49:44

Bruno a nyerő!!! Tök jók amúgy, kár hogy a fele fék...

babettaj.-né 2009.01.11. 19:45:53

Miből gondolod hogy feak?

Egyébként meg már harmadszorra regisztrálok ezen a fosszarfaszságon. Majd legközelebb is ki kell találnom egy újabb nicknevet, amikor már hármat megadtam, de valahogy egyikkel sem tudtam belépni? nem értem mért nem volt jó, ez úgy ahogy volt? Fú de nagyon mérges vagyok
süti beállítások módosítása