dec
3

:::szsz:::
Bár a karácsonyi dömping előszele már októberben ledönthette a lábukról az óvatlanokat, az igazi roham mégiscsak az Adventtel kezdődik. Íme néhány apróság a csomagküldő szolgálatok és a barkácsáruházak idei kínálatból, hogy időben meglegyen a száncsengős hangulatunk!

1. A klasszikus




A római Vatikán-környéki szuvenírboltok legsikeresebb darabjai ezek a helyes kis mécsestartók, amelyeket egy csomagküldő szolgálat jóvoltából most darabonként 2 rugóért + némi kis postaköltségért beszerezhetünk, anélkül hogy kitennénk a lábunkat otthonunk meghitt melegéből. A lelkes gyűjtők jövőre tulipános Mária Magdolnával és kardvirágos Keresztelő Szent Jánossal egészíthetik ki a készletüket.

2. Az arisztokratikusan visszafogott

Multifunkciós termék: fenyőkoszorúval karácsonyi dekoráció, fenyőkoszorú nélkül pedig kiváló ajándék bármilyen alkalomra a sörétes puskák és lemészárolt erdei vadak iránt rajongó rokonoknak. Arisztokratikus bájt kölcsönöz az IKEA- illetve Réka-szekrénysornak és ráadásul még maximálisan természetbarát is: műkőből lévén egyetlen hegyet sem bombáznak le a világon amiatt, hogy ilyen állatkákat farigcsáljanak belőle.

3. Az elmaradhatatlan



Az erkélyekről, ablakokból lógó Mikulások divatja úgy 3-4 éve köszöntött be kis hazánkban. Míg kezdetben talán igazi betörőknek (vagy még inkább piros pizsamás akasztott embereknek) nézhette valaki a fura fazonokat, ma a Karácsonyra kirittyentett lakótelepi balkonokról és családi házakról egyszerűen nem hiányozhat egy-két kúszómászó Télapó. Kifejezetten a szomszédok pukkasztására fürtös változatban is kapható, nehogymá’ nekik legyen több.

4. A törökök kedvence



Aki járt már a „töröknél a Kálvin felé” (lásd az „Éttermi fogyatékos” rovatban) karácsonytájt, az pontosan tudja, miről beszélek… A fröccsöntött karácsonyfák elképesztő sikertörténete még a szocializmusban kezdődött, és napjainkban reneszánszát éli, illetve inkább belépett az űrkorszakba. A csúcsára mehet egy Hello Kitty figura az emósok kedvéért, és a nemi diszkrimináció elkerülése végett égszínkék díszekkel aggassuk tele.

5. A námbörván



Az abszolút győztes az idei Karácsonyon a kínai könnyűipar eme csúcsterméke: Fachwerkhausos idill miniatűr változatban. Gyanús, hogy a szomszéd gyártósoron Vanuatura vagy Hawaiira szánt szuvenírek készülnek – talán innen jött a tervezők zseniális ötlete, hogy a karácsonyi megvilágítást békésen csörgedező lávafolyamokkal plusz belülről csendesen lángoló házikókkal oldják meg, a havas fenyőfák egy részét pedig pálmafákra/pampafűre cseréljék.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr15802511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armadillo 2008.12.04. 00:13:50

mit akartok én ilyet vettem anyumnak karácsonyra( városka házikó fenyőfákkal figurákkal belülről égőkkel kivilágítva)szerintem neki tetszik majd

Pipázó Csákány 2008.12.04. 02:11:23

Ilyenkor törném le nem egy tervezőnek a kecses kicsi kacsóját. Hopp még alliterált is.:D

szsz 2008.12.04. 06:30:13

armadillo: biztos léteznek ehhez hasonlók gusztusos kivitelben, ezen tényleg csak a lávafolyamok meg a műfű miatt akadtam fenn...

von Tripper 2008.12.05. 11:29:42

hú de király ! ez szebb, mint kiszel tünde és zámbó jimmy közös gyereke !

aniko 2008.12.06. 23:41:02

Valaki mondja már meg, miből van a műkő!?
És az azért már tényleg a fogysztói társadalom legaljasabb megnyilvánulása, hogy valakihez 4 mikulás is bemászik, valakihez meg egyse!

szsz 2008.12.07. 10:00:54

gondolom vagy műanyagból vagy pakurából, vagy a kettő keverékéből, ezek a listavezető alapanyagok manapság :-)
süti beállítások módosítása