máj
21
:::kurosz:::
Két napja esik a Gyapa-Bölcske-Hard háromszögben, így régészet helyett csak gasztronómiai szenvedélyünknek tudunk hódolni. Mai választásunk a Dr. Oetker "Princess Lillifee" fantázianevű epres-vaníliás pudingjára esett, amihez a kedves gyártók ehető dekorvirágokat és nem ehető matricákat is mellékeltek.

Hozzávalók:
 
Vaníliás puding:
cukor, módosított keményítő, aroma, karboxi-metil-cellulóz, béta-karotin
 
Epres puding:
cukor, módosított keményítő, eperpor, maltodextrin, citromsav, céklapor, aroma, béta-karotin, karboxi-metil-cellulóz
 
Dekorvirág:
cukor, rizsliszt, víz, keményített növényi olaj, tragantmézga, aroma, kármin




A hozzávalók előkészítése után az epres krémpudingporhoz adjunk 2 dl hideg tejet. Ha nem tudjuk, mennyi 2 dl tej, vegyünk elő egy felespoharat, és mérjünk ki belőle 4 pohárral. Ha nem tudjuk, mekkora a poharunk, töltsük tele vízzel, húzzuk le, és ha pont lemegy, valamint ismerős, jóleső érzés fog el, akkor felespohár. (Kivéve persze, ha alkoholisták vagyunk, mert akkor lehet, hogy kétdecis pohárral is ez a helyzet, és híg lesz a puding...) A port és a tejet habverővel keverjük csomómentesre, majd öntsük kis, átlátszó üvegtálkákba. Ismételjük meg a folyamatot a vaníliás pudinggal is, de mielőtt ráöntenénk az eperre, megvariálhatjuk egy kicsit. A vaníliapuding feléhez hideg, tegnapi kávét keverve ugyanis kiváló alapanyagot kapunk. A tiszta vaníliapudingot öntsük tehát az eperpudingra, rá a kávés vaníliát, majd szórjuk a tetejére a kis rózsaszín dekorvirágokat. Ne felejtsük el a pohárra ragasztani az ajándékba kapott öntapadós matricákat! Jó étvágyat gyerekek!

Highslide JS
Kattints a képre a galériához!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr79480550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aniko 2008.05.21. 23:54:39

Már ne is haragudjatok, de ez undorító. Úgy néz ki mintha a gyerek kihányta volna a nagymamitól kapott rózsaszín cukorkákat is az ebéddel együtt.

szsz 2008.05.22. 13:39:22

a matrica azért kell, hogy a szerencsétlen gyerkőcök valahogy mégis ráfanyalodjanak erre az izére. Apropó, az íze milyen volt?

Sandflea 2008.07.04. 14:56:41

Valahogy nem értem, miért van az, hogy ha felmész a Dr Oetker hivatlaos honlapjára, (egyszerűség kedvéért: www.oetker.hu/wga/oetker_hu/html/default/debi-7e2cpb.hu.html )és rákeresel eme új földöntúli kreálmányra, azt írja, cukor 0g. Akkor az összetevők közt miért van cukor? Vagy ez esetlegesen egy olyan új kidolgozású termék, ahol valamelyik más, természetesen hangzó alapanyag semlegesíti a cukrokat...?

csóközön és virágszirmok˝˝

Vica 2008.07.27. 12:39:06

Mi most készítettük el a citromos tortát!
Az eredmény kritikán aluli!!!!!!!!!!!

Nem sült meg, nem lett szép magas, a máz nem volt elég rá!

De a virágok szépek!
süti beállítások módosítása