máj
9
:::szsz:::
A nagy sikerre való tekintettel itt vannak a kedvenc receptek a május 1-ei buliról!

Parmezános grillezett padlizsán

1 kg padlizsán
40 dkg paradicsom (eredeti recept szerint hámozott)
1 db mozzarellagolyó
5 dkg parmezán/grana padano reszelve
1 kisebb db vöröshagyma
1 csokor bazsalikom
olívaolaj őrölt bors, só

A padlizsánt hosszában felvágjuk fél centis szeletekre, alaposan megsózzuk. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, beleszórjuk az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és 10 percig főzzük. Beleszórjuk a felaprított bazsalikomot és jól összekeverjük. A besózott padlizsánszeleteket lemossuk és roston megsütjük (serpenyőben is ugyanolyan jó, nagyon kevés olívaolajon). A szeletek felével kibélelünk egy tepsit, ráöntünk egy réteg paradicsomszószt, rászórjuk a felkockázott mozzarellát, megint egy réteg padlizsán, egy réteg szósz, mozzarella majd lefedjük a maradék padlizsánnal és megszórjuk reszelt sajttal. 180 C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Improvizálni persze lehet.

Grillezett pulykamell-tekercs

80 dkg pulykamellfilé
2 szál póréhagyma
10 dkg gépsonka
2 evőkanál olivaolaj

A húst nagy, vékony szeletekre vágjuk, megmossuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk és leveleire szedjük. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, ráterítjük a pórécsíkokat, és a sonkát és szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd kábé fél órára betesszük a mélyhűtőbe. Ezalatt kéne annyira megmerevednie a recept szerint, hogy aztán keresztben 1 cm-es szeletekre fel lehessen vágni, de úgysem fog, ezért Skoda Dodi nyerő tippjét alkalmazzuk: nagyon gyors mozdulatokkal vágjuk a husit 2-3 cm-es szeletekre és rögtön átszúrjuk a nyárssal, hogy ne essenek teljesen szét. Kevés olajjal megkenjük a nyársakat és a tekercsek mindkét oldalát pirulásig (meg amíg át lehet szúrni villával) sütjük.

Tunningolt grillezett banán recept (Ez brutálisan hangzik, de tényleg finom)

Jó sok banán
Jó sok étcsoki
Jó sok alufólia

Az egészben hagyott banánokat pucolás nélkül megmossuk és hosszában bevágjuk a szélesebb oldalát úgy, hogy a másik oldalon a héja ép maradjon plusz a két végén is maradjon egy-egy érintetlen centi, hogy a banán ne essen szét. A bevágott nyíláson érzéssel betömködünk egy adag felezett/harmadolt/negyedelt csokikockát. A megtömött banánokat alufóliába csomagoljuk és a nem túl erős parázsra tesszük (ööö vagy a nem túl tüzes sütőbe). Ha a banán puhára sült, kicsomagoljuk és héjastul a tányérra tesszük, és a bevágáson át kikanalazzuk a csokis banánmasszát. Nyamm.

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr85456228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I.J. 2008.05.11. 15:11:12

Biztos nagyon finom, de kegyetlenül néz ki!

szsz 2008.05.13. 22:32:50

Na persze a képen nem a grillezett padlizsán látható.
süti beállítások módosítása