nov
29
:::Skoda Dodi:::
A máj az emberiség legnagyobb ellensége. A nagy harcot két fronton szokás megvívni: sajátunkat alkoholtartalmú italok elfogyasztásával próbáljuk minden áron elpusztítani, az egyéb állatokét pedig különböző módon elkészítve, étkezés formájában elimináljuk. De hogy csinálják mindezt az albánok?

Az albánok a saját májuk elleni küzdelemben nemzeti italukat, a rakit vetik be előszeretettel, egyéb állatfajok esetében pedig a következőképpen járnak el (2 harcos esetén):
30 dkg borjúmájat (igény szerint csirkével is helyettesíthető) vékony szeletekre vágunk. Néhány evőkanál lisztet 2 teáskanál őrölt, szárított cseresznyepaprikával és 3-4 gerezd nagyon apróra vágott fokhagymával összekeverünk, és ebbe panírozzuk a májszeleteket. Két nagy fej lilahagymát nagyon apró szeletekre vágunk, lesózzuk, és 15 percre félretesszük. Közben a májszeleteket olivaolajban mindkét oldalukon kisütjük, megsózzuk, és a májat tányérra helyezzük. Egy evőkanál olivaolajon kb. 1 perc alatt megpirítunk még két teáskanál őrölt cseresznyepaprikát, majd a tűzről levéve hozzákeverünk 15 dkg ricottát vagy más zsíros tehéntúrót, még egy evőkanál olivaolajat, majd ezt a keveréket a májra halmozzuk. A lilahagymát kinyomkodjuk és összekeverjük egy-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemmel és kaporral, és ezt a ricottás máj tetejére szórjuk. Végül egy kis kanál natúr joghurttal díszítjük az egészet.

T'boftë mire!

A bejegyzés trackback címe:

https://kurosz.blog.hu/api/trackback/id/tr90243401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andi 2008.08.04. 20:58:05

ha tudtok még albán recepteket küljetek légyszi.

adalbert 2008.08.05. 21:25:57

Egy unalomig ismételt tényt/alapigazságot szeretnék újfennen kihangsúlyozni: MINDEN ALBÁN RECEPT GÖRÖG RECEPT!!!
Andinak: érdekeljen inkább a méltán híresebb és méltán jobb görög konyha!

Jumurdzsák 2008.08.10. 21:54:14

Baszki, MINDEN GÖRÖG RECEPT TÖRÖK RECEPT ! Hát kinek pucsítottatok 500 évig ?
süti beállítások módosítása